Ons koor

Ons koor treedt op in verschillende kleding. Het ligt aan het soort optreden welke kleding wij dragen.

Harrie Wezenberg

Bas-gitarist

Harrie Wezenberg is geboren op 4 september 1957 in IJsselmuiden. Hij was zes jaar toen hij met zijn speelgoedgitaartje Rob de Nijs imiteerde met het liedje “zachtjes tikt de regen op m’n zolderraam”. Toen hij een jaar of 13 was speelde hij al een bandje in alle keten en schuren in IJsselmuiden. Op zijn 18e in een trio terechtgekomen en zelfs daarmee nog een tour gedaan in Schotland. Vanaf zijn 22ste ,als zanger en slaggitarist, in het commerciële circuit met de band Why Not uit IJsselmuiden. Dit heeft hij gedaan tot zijn 57ste, dus een hele tijd. Na deze periode, tot op heden, opgetreden als zanger alleen, of met Jan Kater als duo op kleinere feesten, recepties en evenementen. Via zijn vroegere buurvrouw, Anja Breederveld gevraagd als bassist in het combo van het Kamper Uienkoor. Een nieuwe uitdaging bij het Kamper Uienkoor, maar nu als bassist.

Harry Murk

Gitarist

Harry Murk, is geboren 18 december 1954 in Cimahi op het eiland Java (Indonesië). Vanaf 1960 in Kampen opgegroeid en op 16 jarige leeftijd met gitaar spelen begonnen. In diverse bands gespeeld o.a. folk-rock (eind 70er jaren met eigen nummers). Vanaf 1985 Big-band muziekschool en jaartje later ook Big-band Kampen ( samen zo'n jaar of tien). Verder in diverse bands gespeeld o.a. Amusement/ Country/ Blues-rock/en Soul-funk. Via Wim Luisman (zij kennen elkaar nog van de periode Big-band Kampen) werd hij gevraagd voor een vacante plaats voor gitaar bij het combo van Het Kamper Uien Koor en zodoende (klikte muzikaal al gauw) neemt hij de plaats in, vanaf januari 2014, als vaste gitarist bij de begeleiding van Het Kamper Uien Koor.

Jojanneke Last

Dirigente

Jojanneke begon al op zeer jonge leeftijd met zingen. Door de jaren heen heeft zij zich verder ontwikkeld in zang en spel. Zij heeft bij verschillende docenten zanglessen gevolgd en heeft ruime ervaring in bandjes en diverse musicals. Na de HAVO studeerde ze een jaar muziektherapie. Na dit eerste jaar besloot ze dat werken met de stem toch echt het mooiste was wat er bestond en startte met de opleiding logopedie in Zwolle. Al tijdens haar opleiding en stages richtte zij zich meer op het behandelen en vormen van de stem. Ze werk nu als logopediste op de polikliniek KNO in het ziekenhuis waar ze mensen behandelt metstem- en slikproblemen. Sinds 2015 geef ze zanglessen in haar stemstudio in Kampen en workshops aan (beroeps)sprekers over gezond stemgebruik. Naast de logopedie, zang- en stemtrainingen geef ze dans- en Body & Mind lessen.

Henk van Marle

Toetsenist

Als achtjarige begonnen met harmoniumlessen bij de toenmalige organist van de Broederkerk te Kampen.Die heeft mij de eerste beginselen van de klassieke orgel muziek bijgebracht. Op twaalfjarige leeftijd opgehouden met deze lessen en op drieentwintigjarige begonnen met pianolessen bij de heer H.Bos pianoleraar bij de Kamper Muziekschool. Naast klassieke muziek heeft deze mij ook wat moderne muziek leren spelen en daar heb ik als muzikant bij het Kamper Uienkoor nu het nodige voordeel van. Verder heb ik als amateur altijd piano en orgel gespeeld.

Wim Luisman

Drummer

Geboren 29 Maart 1948 in Hilversum maar getogen in de Oudestraat in Kampen! Begon zijn muzikale hobby op 8 jarige leeftijd op trompet. Heeft jaren uitstekend les gehad op dit instrument in de sigarenfabriek van Bertus Neervoort, sigarenmaker, maar vooral ook muzikant en heeft 12 jaar gespeeld bij muziekvereniging “De Broederband”. Wim had intussen de lichte muziek ontdekt, vooral jazz, blues en pop hadden zijn aandacht, speelde in de jaren 60 en 70 bij diverse bands, waaronder ritme and bluesband “The Gamblers” met Gerry Bastiaans, maakte samen met Berry Selles twee elpee’s en was later Lead trompettist in de Kamper bigband “Last Moment” met Henk Meutgeert. Daarna speelde hij jaren slagwerk in “De Kamper Bigband” en kocht ook een elektrische bas en een piano, waarop hij les kreeg van resp. Nico Staal en Hans Bos in de muziekschool in Kampen! Intussen heeft Wim, na 40 jaar gewerkt te hebben in het ziekenhuis “ De Weezenlanden” in Zwolle, wat meer tijd voor ontspanning en kwam in 2007 via een goede kennis, Jan Prins , op het spoor van het Kamper Uienkoor. Sinds die tijd is hij daar vaste bassist in het combo van het koor en speelt daar met veel plezier!